Du har blivit inbjuden till en fest och på inbjudan står det klart och tydligt att klädkoden som ska följas är ”Kavaj”. Kavaj är en av de absolut vanligaste klädkoderna och den kan vid första anblick se väldigt enkel ut att följa. Om det står ”Kavaj” så är det väl en kavaj som gäller. Ja, absolut, men det finns mer regler att anpassa sig efter än så.

Är du på jakt efter vad klädkoden betyder? Kanske har du kollat igenom nyhetstidningar och magasin i hopp om att hitta information, men utan att lyckas. Oroa dig inte! Vi har tagit fram en kort och mycket enkel förklaring på vad klädkoden innebär, så att du kan känna dig självsäker när det är dags att bege sig av.

Som tidigare nämnt är ”Kavaj” en av de absolut vanligaste klädkoderna som man använder dig av. Koden använder man sig oftast av för att beskriva en stil som är välklädd och snygg, men som inte är lika formell som ”Mörk kostym” eller ”Högtidsdräkt”. Outfiten kan således ändå vara en aning avslappnad, utan att du har gått utanför kodens gränser. Här är det dock viktigt att du fortfarande är införstådd med att det är en full kostym som gäller och inte snygga chinos och en matchande kavaj till.