Söker du tips på bra inspiration för herrmodet 2021? Kanske har du tröttnat på den garderob som du har idag eller så är du bara ett riktigt modelejon som alltid följer trenderna. Det som är så roligt med mode är att det ständigt är i rörelse och inför varje säsong ser vi nya plagg på catwalken.

Att klä sig rätt i tiden och enligt trender behöver inte vara speciellt svårt eller dyrt. Ett vanligt missförstånd är att man tror att mode alltid kostar mycket pengar, men du behöver inte välja de allra dyraste och senaste designerplaggen för att hålla dig uppdaterad och fashionabel. Här nedan har vi plockat fram några av de plagg, mönster, material och färger som ligger helt rätt för hösten 2021. Naturligtvis hämtade vi inspiration från modemagasin och modebloggar för bästa möjliga tips.

Shorts och byxor

Än är det inte läge att lägga undan shortsen, åtminstone inte om vi ska lyssna på modeexperterna. Innan hösten har tagit vid som mest finns det fortfarande en hel del solglimtar på himlen, men de klassiska Bermuda-shortsen är helt klart ett minne blott. Inför hösten satsar vi istället på mer dresserade modeller som gärna får ha både slag och frontveck.

Skulle du mot all förmodan frysa för mycket är det istället byxor som gäller. Här rekommenderar vi chinos med lite högre midja, men vi framhärdar samtidigt att de ska vara dresserade till max. Det innebär dubbla frontveck såväl som detaljer av alla dess slag.

Färger och material

Vad du väljer för typ av kläder har sällan lika stor betydelse som valet av färger. Det är nämligen färgen som kommer att dra till sig blickarna mer än själva plagget i fråga. Inför hösten 2021 gäller det att titta på jordiga och murriga färger i herrkollektionerna. Färgskalan som råder går från ljusare vita och beigea nyanser till olivgröna och mörkbruna toner. Här hittar vi även färger av navy, blått och grått, men också svart.

Jackor och ytterplagg

Något som har blivit en tydlig trend för designers världen över är överskjortor som diskret omvandlas till så kallade skjortjackor. Här satsar man på mjuka och avslappnade material som tweed och flanell, vilket gör att de kan användas i många olika situationer. Skjortjackan kan med fördel användas som ett riktigt bra alternativ till den klassiska jackan eller till och med kavajen. Fokus ligger återigen på mörkare och djupare färger, men också detaljer i form av många bröstfickor, gärna dubbla. När det har blivit lite kallare ute och skjortjackan inte längre lämpar sig rekommenderar vi en riktigt snygg och trendig duffel. Den klassiska duffeljackan går i stort sett aldrig ur tiden och är vanligtvis tillverkad i en varm och behaglig ullblandning.