Det går inte att sticka under stol med att modetrenderna är många och eftersom de ständigt förändras kan det vara svårt att hålla reda på vad som är inne just nu. Så fort en årstid övergår i en annan så förändras valet av kläder, men också valet av färger, material och accessoarer. En trend som har dykt upp på senare år (och som aldrig verkar gå ur tiden) hittar vi i valet av mönster. Nu, precis som då, är det nämligen schackrutigt som gäller.

Schackmönster är otroligt snyggt och stiligt att bära. Dessutom är det ett mönster som passar i stort sett alla människor och alla situationer. Eftersom mönstret är så pass iögonfallande kan det räcka med ett litet plagg för att skapa en fulländad och komplett outfit på ett kick, oavsett om det är den avslappnade eller formella looken som du är ute efter.

Schackmönster hållbara plagg

Allt fler människor satsar idag på att skapa en garderob som är så miljövänlig och hållbar som möjligt. Hur man går tillväga kan se olika ut, men oftast handlar det om att handla kläderna second hand, vintage eller välja ett plagg som kan användas många gånger och i många olika situationer. Är du en av dessa är schackmönstrade kläder något som är värt att satsa på. Du kan med fördel gå in i en second hand butik och hitta en rad med schackmönstrade kläder – från byxor till kavajer. Bara det är ett tecken på att mönstret har lyckats stå fast genom år av olika trender och varierande mode. Satsa på en riktigt fin och skräddad kavaj eller varför inte schackmönstrade skor eller en snygg sjal?