Gillar du att ligga rätt i tiden när det kommer till kläder och mode? Då är det dags att uppdatera garderoben från sommarmode till höst mode. Många skulle nog säga att hösten redan är här, men än är det inte alla som har sett över de trender som råder. Redan under sommaren brukar många designers komma ut med sina kollektioner och ge smakprov på vad den mörkare årstiden har att erbjuda och här kan du läsa mer om hur vi nu klär oss på underdelen.

Att byxorna är ett klädesplagg som ligger i fokus när det kommer till trender för herrmode är kanske inte så svårt att förstå. Det vi väljer att sätta på oss på benen utgör en mycket stor del av vår outfit och kommer således vara avgörande för hur trendiga och bekväma vi känner oss. Det vi kan se för höstens trender inom byxor är att det helt klart är detaljrikedom som gäller.

Klassiska och dressade modeller

Sommarmodet för män var helt klart väldigt avslappnat, men när sommar övergår till höst är det mer dressade modeller som håller. Hit hör bland annat höga midjor och uppslag, men också dubbla frontveck och spännen är detaljer som vi ser allt mer av. Trenden kickade igång lite försiktigt under föregående år, men har nu blivit allt mer populär för att sedan regera herrkollektionerna.

Även om byxorna för hösten är mer klassiska och stilrena satsar man fortfarande på mer mjuka och bekväma material. Vill du vara riktigt trendig rekommenderar vi att du väljer ett par byxor som är tillverkade i ett stretchmaterial, för att få ett plagg som är mer lättburet och som passar i flera sammanhang. Med ett par stretchiga och dressade byxor är du redo för en kväll på stan, jobbet och kanske till och med resan.

Lägg fokus på uppslag

Vi kan skatta oss lyckliga över att höstens byxtrender för män går så bra ihop med de skomodeller som råder för vinterhalvåret. Ett riktigt bra stiltips som vi vill att du tar med dig är att inte glömma bort vikten av uppslagen. Genom att kombinera snygga uppslag med ett par trendiga skor får du en outfit som ser välplanerad och genomtänkt ut och som samtidigt är riktigt inne. Uppslag lämpar sig lika bra på formella såväl som mer oformella byxor.