Sverige erbjuder ett stort utbud av snygga och trendiga kläder från män, men ibland vill man sträcka sig utanför landets gränser och se vilket mode som finns i andra länder. I USA är man t.ex. mycket snabb med att följa de senaste trenderna, medan man i Kina producerar kläder som är mycket billiga. Har du inte handlat kläder från utlandet tidigare finns det några saker som är viktiga att tänka på. Här listar vi vad som gäller!

Frakt och tull – Om du väljer att handla från en e-shop innanför EU behöver du inte oroa dig för skatt och tullavgifter, men handlar du från ett land utanför EU kan detta förekomma. Hos Tullverket kan du läsa mer vilka avgifter som gäller för olika typer av produkter.

Ångerrätt och retur – Det är inte säkert att onlinebutiker utanför Sverige har samma ångerrätt och returmöjligheter. Kontroller noga vad som gäller om du inte skulle vara nöjd med en vara och vill skicka den tillbaka.

Storlekar – Storlekarna kan variera kraftigt, speciellt om du handlar utanför EU. Är du osäker på klädernas storlek rekommenderar vi att du använder sajtens storleksguide. Alla sidor har en egen guide som är anpassad just för de kläder som de säljer.