Har du blivit inbjuden till ett bröllop, stor fest eller företagsevent? Härligt! Att bli bjuden på tillställningar är alltid kul, men många större och mer högtidliga evenemang kan också komma med klädkoder som är viktiga att följa. Om du har fått en inbjudan med en klädkod bör du respektera denna och följa det som gäller. Frågan är bara vad koden faktiskt betyder…

En mycket vanlig klädkod är den som kallas för ”Mörk kostym”. Mörk kostym är lite mer strikt och högtidlig än klädkoden ”Kavaj” och här finns det regler att följa. För dig som man är det en mörk kostym som du ska välja, men du behöver inte endast gå efter färgen svart. Det går minst lika bra att välja en kostym i färgen mörkgrå eller mörkblå också. Kostymen ska med fördel matchas med en vit skjorta och gärna i kombination med en sidenslips eller fluga. Både fluga och slips kan väljas i den färg som du själv föredrar.

Mörk kostym som klädkod är vanligast i samband med bröllop eller större tillställningar av högre vikt. Matcha gärna din kostym med ett par snygga skor i läder. En mörkgrå kostym går t.ex. hand i hand med ett par mörkbruna skor.